A Guzzanti GZ 134 pattogatott kukorica készítő az első
látásra azonnal elbűvöli elegáns stílusával és
szokatlan kidolgozásával. Más modellekkel szemben a
pattogatott kukorica készítő részét képezi egy
praktikus tálalótál is. A kukorica sütése után
egyszerűen vegye le a tálat a készülékről, hogy máris
megkóstolhassa a finom, illatos popcornt. . A
pattogatott kukorica elkészítéséhez ezzel az eszközzel
nincs szüksége olajra - a kukoricaszemeket csak forró
levegővel süti meg.
Ez a termék különösen azok számára megfelelő, akik a
pattogatott kukorica egészségesebb változatát kedvelik
- olaj és egyéb ízesítő keverékek nélkül. Abban az
esetben, ha ízesített popcornt szeretne készíteni (sós
ízűt, sósat), javasoljuk, hogy olyan popcornkészítőt
vásároljon inkább, amelyben a kukoricát olajban sütik.
Természetesen ízesített pattogatott kukorica (sós
ízben, sózottan) elkészítése is lehetséges e készülék
segítségével, de a sült pattogatott kukoricát enyhén
„meg kell zsírozni”, mielőtt összekeverjük az ízesítő
keverékkel, hogy a keverék vagy a só jól rajta
maradjon. A készülékkel történő popcornkészítés
útmutatóját az alábbiakban találja.
A pattogatott kukorica elkészítése ezzel a pattogatott
kukoricakészítővel valóban nagyon egyszerű. A sós
popcorn készítéséhez a Premium butterfly típusú
kukoricát használja (1 kg). . A megfelelő mennyiségű kukorica
adagolásához használja a csomagolásban található
mérőpoharat (a teli „kiegyenlített” mérőpohár tartalma
kb. 80 g). Szerelje össze a készüléket az utasításoknak
megfelelően, szórja bele a kukoricát, majd tegye rá a
készülék felső fedelét. Kapcsolja be a pattogatott
kukoricakészítőt - a kukorica kevesebb, mint két perc
alatt kipattog. Vegye le a felső borítást és vegye ki a
tálat a készülékből a kipattogtatott kukoricával. Most
már csak ízesítenie kell a pattogatott kukoricát. Mivel
a kukoricát forró levegővel pörkölik, hiányzik belőle a
szükséges „zsír”, és a fűszerkeverék vagy a só nem fog
tapadni hozzá. Ezért fontos, hogy a kész pattogatott
kukoricát „megvajazzuk”, mielőtt összekeverjük a
fűszerkeverékkel. Először keverje össze a kipattogott
pattogatott kukoricát kevés olajjal vagy olvasztott
vajjal és enyhén sózza meg. Csak ezután keverje össze a
szükséges mennyiségű fűszerkeveréket a pattogatott
kukoricával az ízlése szerint (az ajánlott adag 10 g
fűszerkeverék 100 g kukoricához) - az olajnak
köszönhetően a keverék jól összeáll a pattogatott
kukoricával. A fűszerkeveréket vagy zsírt soha ne tegye
a készülékbe, hanem csak a készüléken kívüli sült
kukoricára.
Tippünk:
A pattogatott kukorica készítése során a lehető legjobb
eredmény elérése érdekében javasoljuk a kipróbált
permetezőolaj használatát.