A tökéletes segítőtárs az olyan ételek, mint a sűrű
levesek, pörköltek vagy raguk elkészítéséhez, amelyek
lassú főzési módszerrel készülnek - ez alacsony
hőmérsékleten és hosszú főzési idővel különösen
egészséges és intenzív ízű eredményeket hoz. A nehéz,
fedeles kerámia belső edényben helyet kapnak a kívánt
hozzávalók, a külső berendezésben pedig egy fűtőelem
található, amely felmelegíti a belső edényt. A
hagyományos edényekkel ellentétben ennek a
kerámiaedénynek az az előnye, hogy egyenletesen
melegszik fel, így tökéletes eredményt biztosít. A több
órán át tartó párolás révén a hús és a hal különösen
zamatos marad. További előnye, hogy a véletlen odaégés
vagy túlfőzés gyakorlatilag kizárt. A lassú főzés
profijai így már reggel megtölthetik és bekapcsolhatják
a lassú főzőedényt, este pedig tökéletesen elkészített
ételt fogyaszthatnak.